5 Nisan 2009 Pazar

Yalan Makinesi Mustafa Demirkanlı'nın kankası, Burak Caney ruhlu Vandal Ahmet Ertuğrul Timur'un (nam-ı diğer 3. Abdülhamid) dayanılmaz çöp kutusu / 15

ARKADAŞI ALACAKAPTAN FAŞİZME GÜZELLEME YAPIYOR, BÜKTEL DİZİLERİYLE HALKI UYUTUYOR, ÇETİNKAYA KAPİTALİZME ÜRÜN CİLALIYOR BULUNMAZ GÖNLÜNÜ EĞLENDİRİYOR


Ahmet Ertuğrul Timur
(nam-ı diğer 3. Abdülhamid)
5 Nisan 2009



Bir sosyalist düşünün ki en yakın arkadaşı en kirli sermayedarın kanalında en kirli dizilerden birini yazıyor halkı uyutuyor. 70'lerin devrimci mücadelesine burun kıvırıp alay ediyor.

***

Bir sosyalist düşünün ki en eski dostlarından ve halen koruduğu biri koskoca bir tiyatro örgütünü gaspetmiş tiyatro emekçilerinin adına kendince mesajlar çekip faşist liderlere taziyelerini üzüntülerini sunuyor, Maraş'ta katledilen bebelere, Sivas'ta yakılan aydınlara inat Faşizme güzelleme yapıyor.

***

Bir sosyalist düşünün ki kitlelerden korkuyor, bırakın miting meydanlarını bir salon dolusu kitlenin önüne çıkmaya korkuyor, yalnızlığına kapısına gelen zeytnci kadının anılarından meze yapıyor mitolojide gezip ayakları yere basmıyor.

***

Bir sosyalist düşünün ki kitlelerden korkarken çıkar namazına bir reklamcıyla birlikte saf tutuyor. Halkın vergileriyle tiyatro yazarlığı öğrenimi görüp öğrendiklerini halkın daha fazla aydınlanması için eserler vermek yerine kapitalistlerin halkı uyutup kandırıp ürünlerini satabilmesi için kullanıyor, halkın vergileriyle gördüğü tiyatro eğitiminin karşılığı ancak altı ayda bir hiç bir değeri olmayan yazılar yazıp müritlik yapıyor.

***

Bir sosyalist düşünün ki ticari kazık yediği firmaları sanat sitesinde teşhir edip intikam alıyor, yaptığı ticaret dalının yasal olmayan kazançlarını utanmadan jurnalliyor.

***

Bir sosyalist düşünün ki Napoli, Capri adası gezileriyle, aşk filmleriyle gönlünü oyalıyor, övünüyor ve ille de sosyalist maskesine uydurmak için de bir yazarın orada yaşamışlığından kılıf dikiyor.

***

Bir sosyalist düşünün ki ne çekmişse çevresinde dost tuttuklarından, yaşamındaki duruşundan çekmiş ama değiştirmek gibi bir niyeti de yok tersine battıkça batıyor.

***

Bir sosyalist düşünün ki.... Yok yok düşünmenize gerek yok! Yerin dibine batsın onun sosyalistliği deeeee, samimiyeti de! Önce dürüst olsun biz onun sosyalist olmamasına da razıyız!

***

Ahmet Ertuğrul Timur'un (nam-ı diğer 3. Abdülhamid), konu edinmek için kendini paraladığı yazımı okumak için bakınız: Maksim Gorki'nin yazarlığına güç veren Capri Adası'nın renkli fotoğraflarını görebilmek için izlemeye katlandığım "Napoli'de Başladı" filminden notlar