2 Mayıs 2008 Cuma

Kameralar neden kapatıldı?

İstanbul Anakent Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kent ölçeğinde sansür uyguladı. Atadığı Sanat Danışmanı Kenan Işık ve Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Orhan Alkaya'nın sağladığı süs ve kamuflaj avantajını iyi kullanan Kadir Topbaş, her alanda AKP'li olma halini belli ediyor. Milliyet'ten aktarıyoruz:


Belediye kameralarına 1 Mayıs sansürü...

DHA

Taksim, Harbiye, Osmanbey, Şişli'de bulunan Büyükşehir Belediyesi'ne ait trafik akışını gösteren kameralar, polisle işçiler arasındaki çatışmalar sırasında karartılmıştı, bugün ise aynı kameraların açık olduğu görüldü.

Tartışmalar üzerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Kameralar valilikten gelen talep üzerine kapatıldı ve kullanmaları talebiyle emniyete tahsis edildi" dedi.

Topbaş sözlerine şöyle devam etti: "1977'de kötü anılar oldu. O günlerin yaşanmasını istemedik. Taksim'in büyük ölçekli mitingleri kaldırmayacağını biz de söylemiştik. Orası geçmişte miting alanı olarak kullanıldı. Ancak şu anki nüfus yoğunluğunu kaldıramaz. Burada her insanın tavrı dünyaya yansımaktadır. İstanbul'da olumsuzlukların yansımasının faturası vardır. 1 mayıs'ta çıkan olaylar turizmi ve yaşam alanlarını etkiledi. Bunun getirdiği olumsuzluklar 1 milyon YTL civarındadır"

(Kaynak: Milliyet)