11 Ocak 2008 Cuma

Büktel, Bulunmaz'ın eleştirisini "GÖR"dü

Coşkun Büktel
10 Ocak 2008


Hilmi Bulunmaz nihayet oyun seyretti ve oyun eleştirisi yazdı

Donkişot Tiyatro'nun Kenter sahnesinde, Şakir Gürzumar rejisiyle sergilediği "Dalga", Bulunmaz'ı tatmin etmedi

Faşizme ve sansüre karşı mesajlar içeren "Dalga", "yalan makinesi" ve tescilli sansürcü Mustafa Demirkanlı tarafından (Bakınız: Demirkanlı yalanları) ayakta alkışlandığı halde; sansürün ve sansürcülerin yeminli düşmanı Hilmi Bulunmaz'ı pek heyecanlandırmadı. Demek ki, ortada sahici olmayan bir şeyler vardı.

Hilmi Bulunmaz'ın sansür karşıtlığı, Bulunmaz'a küfreden yazılara sitesinde sayfa ya da link vermekten asla kaçınmamış ve sitesinde yayınladığı hiçbir yazıyı sitesinden silmek (yani tükürdüğünü yalamak) gibi bir acizliğe alçalmamış olması nedeniyle kesinlikle sahicidir.

"Yaşasın Sansür" ekolünün demirbaşlarından olan Demirkanlı'nın sansürcülüğü ise, (örneğin, demokrat görünme amacıyla önce yayınlayıp daha sonra işine gelmediği için sitesinden silip attığı kendine muhalif bir çok yazı sayesinde ve Demirkanlı'nın insanlara "cevap hakkı" tanımadığını açıkça belirten kendi sözleri ("Feridun Çetinkaya ve Coşkun Büktel yanıt haklarını kullanmak isterlerse, şunu bilmeliler ki başvuracakları yer İstanbul Mahkemeleri’dir. Tekzip kararını getirirler ve yanıt hakları sayfalarımızda yer alır. Biz, Tiyatro Dergisi olarak, ilkel ve iğrenç olmaya devam ediyoruz.") sayesinde yıllar önce belgelenmiş olduğu için, Demirkanlı'nın sansür yandaşlığı da yüzde yüz sahicidir.

Peki öyleyse sahici olmayan şey neydi?

Sansür karşıtı mesajlar içeren "Dalga"yı, tescilli sansürcü Demirkanlı ayakta alkışlarken, sansürün ve sansürcülerin yeminli düşmanı Hilmi Bulunmaz niye doğru dürüst alkışlamadı?

Bu meraklı muammaya cevap bulabilmek için, Hilmi Bulunmaz'ın "Dalga" analizini okumanızı öneriyor ve link veriyoruz:

TELEVİZYON SOSLU FAŞİZM ELEŞTİRİSİ: "DALGA"

Not: Kâzım Şimşek'in, gala gecesi yaşadıklarını öykü tadında anlattığı ve "Dalga"yı tanıttığı sıcak, samimi yazısını okumak için, aşağıdaki başlığı tıklayabilirsiniz:

"DALGA" ADLI OYUN

(Bakınız: coskunbuktel.com)