26 Ağustos 2007 Pazar

12 Eylül ve Sanat


12 Eylül Faşizmi'nin; kültürel ortamı, küçükburjuvalar emrine vermek için harcadığı çabanın ayrımındayız. Özellikle tiyatro dünyasındaki çürümeyi, her saniye gözlemliyoruz. Tiyatronun faşizme teslim olmasını hazırlayan devlet, bu alanda 12 Eylül ruhunun yaşaması için, her yolu mübah görüyor: Çanak yalatıyor, sadaka veriyor, sopa gösteriyor!... Bu duruma "dur" diyebilecek yürekli insanların savaşımı sürüyor... Bu bağlamda sürekli olarak etkinlikler yapılıyor. Sanat Cephesi de, yönünü sosyalizme dönen bir oluşum olarak, karınca kararınca üstüne düşeni yapıyor. Bize de "görev" öneren Sanat Cephesi'nin çağrısını olumlu karşılıyoruz:


Merhaba

Öncelikle nasılsınız?...

Eylül ayı içersinde başını 78'LİLER ADALET VE DAYANIŞMA DERNEĞİ'nin (78'ADADER) çektiği 12 Eylül ile ilgili bir dizi etkinlik gerçekleştirilecektir.

Eylül'ün 8'inde (Cumartesi günü) 12 EYLÜL VE SANAT başlıklı etlkinliğin organizasyonunu SANAT CEPHESİ yapacaktır.

12 EYLÜL VE SANAT konulu etkinlik Nişantaşı'nda Hadi Çaman Tiyatrosu'nda öğleden sonra gerçekleştirilecektir. (Ayrıntılar netleşme aşamasındadır.)

12 EYLÜL VE SANAT konulu etkinlikte, uygunsanız konuşmacı olmanızı istiyoruz. Kabul ederseniz SANAT CEPHESİ'ndeki arkadaşlar ve siz konuşmacı olacaksınız. Ve yine etkinliğin yönetimini SANAT CEPHESİ gerçekleştirecektir.

12 Eylül sonrası bir çok kültür kurumu/dergisi içersinde bulunmuş biri olarak, sürecin daha iyi kavranmasına katkınızın olacağını düşünüyoruz.

Cevabınızı bekliyoruz...

Ayrıca SORUN Yayınlarından SIRRI ÖZTÜRK selamlarını iletiyor.

Dostlukla...

SANAT CEPHESİ adına KEMAL KÖK
--
www.sanatcephesi.org