20 Aralık 2007 Perşembe

tiyatrom.com sözlüğünü okurken gözlüğünüzü kontrol ediniz!


Bir sözlüğe neden başvurulur? "Öğrenmek için." Siz öyle sanın! tiyatrom.com sitesinin "Sözlük"üne bakınca, hiçbir şey öğrenemediğiniz gibi, bildiklerinizden de kuşkuya düşüyor yada bildiklerinizi de unutuyorsunuz:

"Diyalektik Tiyatro :Brecht, kendi kuramlarını belirlediği tarzı için Epik kavramının yetersiz kaldığını ve tiyatorsunun insanları güldürüken düşündüren bir Diyalektik Tiyatro olduğunu belirtmiştir. ' Yazar doğru bir düzenin gelmesiyle akıl -duygu çatışmasının yok olacağına ve her ikisinin da dengeli bir yolda birbirini destekleyeceğine inanır."

Bir okur,"Diyalektik Tiyatro" maddesine bakıyor ve "tiyator" sözcüğüyle karşılaşıyor. Bu sözcüğü merak ediyor ve Google'da arıyor, bulamıyor. Çünkü Google, soruya soruyla karşılık veriyor: "Bunu mu demek istediniz? tiyatro"

"tiyator" sözcüğünde başarısız oldunuz. Şimdi de "güldürüken" sözcüğü için Google'un kapısını çalıyorsunuz. Yine aynı soru: "Bunu mu demek istediniz? güldürürken"

Moraliniz mi bozuldu?...

Moralinizi bozmayın. tiyatrom.com sitesinden çıkın, Burak Caney'in sitesine girin. O da, tiyatrom.com sitesinin yazarlarından sayılır. Ne de olsa, tiyatrom.com sitesinin baş köşesine kurulmuş!...

Not: Kılavuzu Burak Caney olanın sitesi boktan kurtulmaz...