13 Ekim 2007 Cumartesi

Burak Caney kemik yalamayı sürdürüyor!...

HİLMİ NEDEN KUDURDU?


Internet Canavarı ve Sanal Kahraman Burak Caney


Sitemiz öz hakiki Oyun yayına geçtikten sonra birçok forumda ve mail grupta tanıtılarak yüzlerce kişinin tanıması sağlandı önümüzdeki bir ayda da bu internette hissedilir bir şekilde belirginleşecek.

İşte Hilmi'yi deli edende bu. Çünkü Burak Caney imzası olan her yerde o biraz daha deşifre edilecek.

Yukarıda İNEK oyununda başrol oynayan (Başrol bir inekmiydi oyunu izlemedik bilemiyoruz) Hilmi'nin içyüzünü deşifre etmek için sitemizin daha fazla tanınmasını ve daha çok kişinin onu tanımasını bekliyoruz. Yakında bu seri başlayacak

İNEĞİN BAŞROLÜ HİLMİ NELER YAPTI?

* Sosyalist olduğunu iddia edip bir provakatör gibi yayın yapıp duran Hilmi Fırat Kültür Merkazi ve Amerikan güdümlü Ilımlı İslamı yayma misyoneri Fetullah Gülen cemaatiyle ortak oyunlar sahneleyip ortak kurslar açtı

* Medyaya çatarak muhalif bir kimlik görüntüsü ile kendini farklı tanıtmaya çalışan Hilmi yıllarca Basın Konseyi Basın Müzesinden beslendi. Basının kirli tarihine adını yazdırmış Nezih Demirkent'e sırtını yasladı buradan nemalandı. Ölümünün ardından methiyeler dizdi. Basın müzesini şahsi dükkanı gibi kullandı. Kızına kendine resim sergileri açtı

* Kapitalizme dair beylik klişe laflarla prim yapmaya çalışırken kapitalizmin en acımasız ve gereksiz alanı kuyum işinde yükseldi ithalat yapan bir firmanın başında çöreklenip havyarla beslendi (kendi anlatımından)

* Sosyalist söylemler, medya muhalifliği- kapitalist muhalifliği ile göstermelik muhalifliklerle slogansal sahte kahramanlık yapan ve kendine Lenin yada Che resimleriyle siper kazıp ardına gizlenen Hilmi bir yandan da eski siyasi oportünist çevresinin uzantısı ulusalcılara şirin görünüp dost kalmayı yakın ilişkilerde olmayı ihmal etmedi.
İneğin başrol oyuncusu Hilmi TÜM YAŞAMINDA sadece bu oyunla var olabilmiş kaynak : hilmibulunmaz.com da FOTOĞRAF - Tiyatro Oyunları sayfası

tıkla: HİLMİ NEDEN KUDURDU?


Hakan Yavuz'dan sitem
7 Nisan 2007


Önce, bize yollanan bir e-postayı aktaralım:

"Usta merhaba,
Ben Hakan... Hangi Hakan bu? diye sordun kendine, bundan eminim! Neyse... Belki onca Hakan arasından hangisi olduğumu sezersin. Internet siteni inceledim... Geçmişte yüzlerce insan, bilinçli veya rastlantısal olarak, onca emek harcadı. Sen, İnek oyununun fotoğrafları ile yetinmişsin... Orda bile bazı oyuncuların yok görüntüde! Seninle bir dönem birlikte çalışmış insanları, bu belgelikte göstermemen, umuyorum ki sadece teknik bir problemdir.Eşinize, Cemal ve Eylül'e sevgiler, kolay gelsin.

NOT: BANA GÖRE EN İYİ ŞİİRLERİN "DALGALARIN SESİ KULAK DELİYOR" kitabındakiler.

Sene 1993. Bir gün işe gitmek için sabah 7:30'da otobüse bindim. O zaman Bulunmaz Tiyatro'daydım. Elimde o kitap, otobüste oturmuş okuyordum. Yanımdaki adam da sezdirmeden okuyormuş. Bir süre sonra bana; elindeki kitapla bu kitabı takas etmeyi önerdi. Ben de 3.kez okuduğum kitabı değiştirmekte bir sakınca bulmamıştım. Ama sonra bir tane daha edinemediğim için şimdi yadırgıyorum kendimi."

Şimdi, küçük bir açıklama yapalım:

Merhaba,
Tamamıyla yanılıyorsun! Hangi Hakan bu? sorusunu sormadım. Böyle sorular soracak denli sezgiden uzak biri değilim...

Internet sitemi(zi) izlediğin için sevindim... İnek oyunu, resmi faşizmin tüm saldırılarına karşın, en çok eli ayağı düzgün oyunlarımızın başında geldiğinden, onun bir "ayrıcalığı" var. Bunu yadsıyamam... Ne var ki, bir baba, nasıl ki her çocuğunu ayrı ayrı severse, ben de tüm oyunlarımı, çok hem de pekçok seviyorum...

tıkla: Hakan Yavuz'dan sitem


Bulunmaz Tiyatro

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bulunmaz Tiyatro

Doğumu
1 Mayıs 1989İstanbul

İstanbul'da bulunan toplumcu tiyatro. 1 Mayıs 1989'da Hüseyin Hilmi Bulunmaz tarafından kuruldu. Uzun yıllar Nazım Hikmet, Aziz Nesin, Bertolt Brecht gibi toplumcu yazarların oyunlarını sahneledi.

1 Mayıs 1989 yılında perdelerini Franz Kafka'nın Dönüşüm adlı oyunu ile açtı. İstanbul - Galatasaray'da Beyoğlu Han'daki yerinde uzun yıllar faaliyet gösterdikten sonra 1995 yılında yine Galatasaray'da Aznavur Pasajı'ndaki yerine geçti. Bugün tiyatro ve tiyatro eğitim faaliyetlerine Galatasaray - Yeniçarşı Caddesi 20/3 adresinde devam etmektedir.

Aziz Nesin'in yazdığı Sen Gara Değilsin (yöneten: Hüseyin Hilmi Bulunmaz, oyuncular: Akın Güneş, Halit Karaata, Murat Turhan, Sait Deniz) ve Nazım Hikmet'in yazdığı İnek (yöneten: Hüseyin Hilmi Bulunmaz, oyuncular: Akın Güneş, Mete Özdemir, Cemal Bulunmaz, Nil Nuran Kurtdere, Didem German, Nuray Yavuz) başyapıtları olarak tüm Türkiye'de ilgiyle izlendi.

Son yıllarda uluslararası arenaya ağırlık veren Bulunmaz Tiyatro Türkçe, İngilizce ve Rusça oyunlar sergilemektedir.

Kurucu ve Genel Sanat Yönetmeni Hüseyin Hilmi Bulunmaz'ın tiyatrocu olmak isteyen gençlerle oyunculuk çalışmaları sürmektedir.

Dış bağlantılar

http://www.bulunmaztiyatro.com
http://www.hilmibulunmaz.com
"
http://tr.wikipedia.org/wiki/Bulunmaz_Tiyatro"'dan alındı

tıkla: Vikipedi


Yönettiklerim

İnek (Nazım Hikmet)
Memleketimden İnsan Manzaraları (Nazım Hikmet)
Toros Canavarı (Aziz Nesin)
Sen Gara Değilsin (Aziz Nesin)
Berber Hayri (Aziz Nesin)
Hazırol (Aziz Nesin)
Yaşasın Kavuniçi (Aziz Nesin)
Hadi Öldürsen Canikom (Aziz Nesin)
Dikkat Köpek Var (Melih Cevdet Anday)
Mikadonun Çöpleri (Melih Cevdet Anday)
Yağmur Sıkıntısı (Oktay Rıfat)
Carrar Ananın Tüfekleri (Bertolt Brecht)
Dönüşüm (Franz Kafka)
Bir Evlenme Teklifi (Anton P. Çehov)
Ayı (Anton P. Çehov)
Kutlama (Anton P. Çehov)
Kuğunun Şarkısı (Anton P. Çehov)
Tütünün Zararları (Anton P. Çehov)
Martı (Anton P. Çehov)
Güvercinin Türküsü Beyoğlunda Söylenmez (Bülent Demir)
Bir Yazarın Deli Defteri (Bülent Demir)
Masa (Hilmi Bulunmaz)
Yürümek (Hilmi Bulunmaz)
Düş (Hilmi Bulunmaz)
Savaşa Hayır (Hilmi Bulunmaz)
Sihirli Sandık (Hilmi Bulunmaz)
Önce Ekmek Önce Oyun (Hilmi Bulunmaz)
İnsanlar Bahçesi (Hilmi Bulunmaz)
Öyle Bir Öykü (Sait Faik)
Düşenin Dostu (Sedat Simavi)
Böyle Buyurdu Zerdüşt (Friedrich Nietzsche)

tıkla