11 Ekim 2007 Perşembe

İkinci Cumhuriyetçiler vaaz verecek!...

Ezilenlerin sesini duyurmak için değil, kendi özgürlüklerini garanti altına alıp, burjuvaziye eklemlenmenin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için yayımlanacak olan Taraf gazetesi, kırpıntı haline gelmiş kazanımların da yok olmasına yardımcı olacak!...

Sovyetlerin dağılması ile tek kutuplu hale gelen dünya; emperyalizmin adını Küreselleşme yada Globalizm olarak dayatıp, tüm dünya aydınlarını da kendi sularına çekmek için, her türlü yaptırımı uyguluyor!...

Emeğin iktidarına giden yolu tıkayacak olan Taraf gazetesi, "demokrasi" sözcüğünün sıcaklığına sarınarak, halk karşıtı yayın yapacak!...


İkinci Cumhuriyetçiler 'Taraf' olacak!

İkinci Cumhuriyetçi olarak nitelendirilen ekibin çıkaracağı gazetenin ismi 'Taraf' oldu. Yeni gazetenin çiçeği burnunda genel yayın yönetmen yardımcısı Yasemin Çongar, demokrasi ve özgürlüklerden yana taraf olacaklarına dikkat çekiyor.

"Doğrunun tarafsız olmadığına inanıyoruz." diyen Çongar, Taraf'ta demokrasiye inanmayan hiç kimsenin yazmayacağının altını çiziyor.

Ahmet Altan, Alev Er ve Yasemin Çongar önderliğinde hazırlıkları yapılan yeni gazetede çalışmalar son aşamaya geldi. Deneme baskıları yapılan gazetenin kasım ortasında yayımlanması planlanıyor. Ahmet Altan ve Alev Er ikilisi eş genel yayın yönetmeni olacak. Kısa süre önce Milliyet ve CNN Türk'ün Washington temsilciliğini bırakarak Türkiye'ye gelen Yasemin Çongar da Taraf'ın genel yayın yönetmen yardımcılığını yürütecek. Gazete, iç ve dış politika konularında köşe yazıları da kaleme alacak Çongar'ın yönetiminde olacak. Hazırlıkların başından beri ekibin içinde yer alan Nokta Dergisi eski Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş de köşe yazıları kaleme alacak. Metin Soysal da Taraf'ın diğer genel yayın yönetmen yardımcısı. Gazetenin sahipleri ise daha önce başlattıkları ucuz kitap yayını ile dikkatleri üzerine çeken Alkım Yayınları'ndan Başar ve Savaş Arslan kardeşler.

Türkiye'de yaygın medyada görülmeyen türden bir gazetecilik yapacaklarını belirten Yasemin Çongar'a göre Türkiye'de dürüst, cesur ve demokrat habercilik yeterince yapılmıyor. Medyada demokrasiden yana kararlı tavır alınamadığını kaydeden Çongar yayın ilkelerini ise şöyle sıralıyor: "Bu gazetenin hakikaten ayırt edici özelliği, farklı kesimlerden, farklı birikimlerden olabilir. Hatta bazı önceliklere sahip olacak; ama yazarları demokrat olacak. Bu gazetede demokrasiye inanmayan kimse yazmayacak."

1 YTL'lik fiyat, bağımsızlık garantisi

Kasım ortalarında yayımlanacak Taraf'ın satış fiyatı 1 YTL olarak belirlendi. Fiyatının fazla bulunabileceğine karşılık Çongar, fiyatın yayın bağımsızlığı ve ilana bağımlı olmamanın garantisi olacağını savunuyor.

12 Ekim 2007, Cuma

tıkla