5 Mayıs 2007 Cumartesi

Yunus Nadi ödülleri

Haber Radikal'den:



Yunus Nadi, 'Bir An Bin Parça'ya




05/05/2007


İSTANBUL - Bu yıl 61'ncisi düzenlenen Yunus Nadi ödülleri sahiplerini buldu. Beş dalda verilen ödüllerde Adnan Binyazar, Ahmet Cemal, Konur Ertop, Şara Sayın ve Tahsin Yücel'den oluşan seçici kurul 'roman' dalında birinciliğe Enver Aysever'i 'Bir An Bin Parça' adlı kitabıyla değer gördü.




Ataol Behramoğlu, Cevat Çapan, Muzaffer İlhan Erdost, Doğan Hızlan ve Kemal Özer'den oluşan seçici kurul şiir dalında kazananı 'Yol Dolayları'yla Yüksel Pazarkaya olarak açıklarken öykü dalındaki birincilik ise Hikmet Altınkaynak, Mehmet Başaran, Sami Karaören, Tarık Dursun K. ve Emin Özdemir'den oluşan kurulun kararıyla Cem Uçan'ın 'Boşluğun İzinde'si ile İlhan Doğruyol'un 'Dönüşümler Sevgiye'si arasında paylaştırdı.




'Sosyal Bilimler Araştırması' dalında Shal Güler Parlık'ın 'Yaşamın Suyla Dansı: Barajlar ve Sürdürülebilir Kalkınma' adlı kitabıyla birincilik ödülüne layık oulduğu Yunus Nadi Ödülleri'nin 'karikatür' ödülü ise Ali Şur ve Mustafa Bora'ya verildi. Yunus Nadi Ödülleri'nin kazananlarına ödülleri 7 Mayıs saat 19.00'da Lütfi Kırdar Konser Salonu'nda düzenlenecek törenle verilecek. (Kültür Sanat)




tıkla: radikal




Not: Hitler'in doğumgünü nedeniyle, Almanya'ya dek gidip, kutlamada bulunan Yunus Nadi (Nazi diyen de var!) adına verilen ödüller, kapitalizmi cilalamanın ötesinde hiçbir işe yaramıyor...