8 Mayıs 2007 Salı

Yorumsuz

Hükümet de "karşı bildiriyi" arşive aldı

ABDULLAH KARAKUŞ Ankara

Hükümet ile Genelkurmay Başkanlığı arasında resmi internet sitelerine de yansıyan karşılıklı açıklama gerginliği yeni bir boyut kazandı. Hükümet, Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan 27 Nisan bildirisinin arşive alınmasının ardından Başbakanlığın resmi sitesindeki "karşı açıklamayı" arşive aldı.

Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek tarafından okunan metin düne kadar Başbakanlığın sitesinde açılış sayfasında yer alıyordu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın geçen hafta İstanbul'da yaptığı görüşme sonrasında ilginç bir gelişme yaşandı. Cuma günü yapılan görüşmenin ardından Genelkurmay Başkanlığı, sitede yer alan bildiriyi kaldırdı. Gelişmenin basına yansımasının ardından Genelkurmay, "teknik" gerekçelerle bu işlemin yapıldığını ve bildirinin arşive alındığını açıkladı.

TSK'nın 27 Nisan bildirisine hükümet de 28 Nisan'da sert bir açıklamayla karşılık vermişti. Çiçek'in okuduğu 2 sayfadan oluşan hükümet bildirisi "basın açıklaması" şeklinde ifade edilmişti. Bu açıklama da Başbakanlık Basın Merkezi'nin internet bölümünde ana sayfada yer alıyordu. Hükümetin açıklaması, gelişmelerin ardından dün "Basın Açıklamaları" başlığı altındaki arşiv bölümüne kaydırıldı.

tıkla: Milliyet