26 Nisan 2007 Perşembe

Hilmi Yavuz sayıklıyor

Sosyal demokratlara kılavuzluk yaparken, devrimci tiyatro topluluklarına, İstanbul tiyatro salonlarını yasaklayan (http://tiyatroyun.blogspot.com/search/label/Bulunmaz%20Tiyatro) Hilmi Yavuz, şimdi de Fettullah destekli yarı resmi Zaman gazetesinde inciler döktürüyor...

Bugünkü (21. Mart. 2007) yarı resmi Zaman gazetesindeki köşesinden sayıklamalarını sürdüren Hilmi Yavuz:

"Prof. Dr. Mehmet Kaplan'ın, 1973 yılında Başbakanlık Kültür Müsteşarlığı tarafından yayımlanan 'Cumhuriyet Devri Türk Şiiri' adlı bir kitabı var.

Kitap, Cumhuriyet'in 50. yıldönümü dolayısıyla yayınlanmış. Aslında bu yeni bir kitap değil. Kaplan'ın daha önce 'Şiir Tahlilleri' başlığıyla yayımlanmış olan kitabının genişletilmiş biçimi. Kaplan'ın özellikle Carl Gustav Jung'un 'arketipler psikolojisi'nden yolaçıkarak yaptığı okumalar... (...)

(...) Prof. Mehmet Kaplan gibi, gerçekten değerli eserler ortaya koymuş bir edebiyat bilgininin, bu tür bir 'okuma'ya kalkışmasını, doğrusu, anlamak mümkün değil! Ama Kaplan, bir şey daha söylüyor; -diyor ki: 'Son yıllarda Türk edebiyatçıları sanat ile politikayı birbirine fazlasıyla karıştırmışlardır'.

Galiba asıl bu son cümleyi, Kaplan hoca'nın 'itirafı' olarak kabul etmek gerekir..."

(http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/yazar.do?yazino=516178)

"Al eline kalemi, yaz aklına geleni!..." anlayışıyla hareket edip, "maaş"ını alan Hilmi Yavuz, her zaman olduğu gibi; sağcıyla sağcı, solcuyla solcu, futbolcuyla futbolcu olabilmeyi becerebilecek denli kıvrak (!) zekaya sahip biri!...

tıklayın: hilmibulunmaz.com