26 Nisan 2007 Perşembe

Zana, Talabani, Barzani, Öcalan...

Amerikan emperyalizminin; Irak'ı işgal edip, iktidara getirdiği işbirlikçi Celal Talabani ve "yoldaşları"nı kahraman ilan eden Leyla Zana ve diğer PKK'liler, nasıl bir gelecek kurguladıklarını, her şeyiyle belli ediyorlar...

Milliyet gazetesindeki haber yalanlanmadığına göre, geçerlilik arzediyor:

"Kerem Türk / ANKA

Eski DEP Milletvekili Leyla Zana, uzun süre devam eden sessizliğini bozdu. Zana, Kürtlerin 3 yoldaşı olduğunu bunların ise Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, Kuzey Irak Bölgesel Hükümet Başkanı Mesut Barzani ve Abdullah Öcalan olduğunu söyledi.

Diyarbakır Fuar Alanı’nda kutlanan Nevruz töreninde Kürtçe ve Türkçe konuşan Zana, Kürtçe yaptığı konuşmada, "Kürtlerin 3 yoldaşı vardır. Bu üçü de çok değerledir. Kürtlerin yüreğinde önemli bir yere sahiptir" dedi. Zana, "Bircinsi Celal amca (Celal Talabani), Irak Devlet Başkanı, bir Kürt lideri ve kardeşliğe inanıyor, hepimizi de kabul ediyor. İkincisi Mesut amcadır. Kürdistan Bölge Başkanı, yani o da bizi kabul ediyor. Üçüncüsü hepimizin dile getirdiği gibi siz ona reber, başkan diyorsunuz. Hepimizin yüreğinde Kürt halkının iradesi olarak anlatıldığı başkan Öcalan’dır. Üçü de yüzümüzün akıdır, kulağı, yüreği ve beynidir. Yüreğimizde yer edinmişlerdir" diye konuştu."

kaynak:http://www.milliyet.com.tr/2007/03/21/son/sonsiy22.asp
tıklayın: hilmibulunmaz.com