30 Nisan 2007 Pazartesi

AKP'nin GÜL'ümseyen yüzü

28 Kasım 1995 tarihli Posta gazetesinde, önemli bir haber:

"İşte Refah'ın gerçek niyeti" anonsuyla verilmiş...

Kocaman harflerle: "ÜRPERTEN İTİRAF" başlığı uygun görülmüş...

Başlığın hemen altında: "Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Gül 'Cumhuriyet döneminin artık sonu geldi' dedi" yazısı var...

Yazının altındaki tümce şöyle: "İngiliz The Guardian gazetesinde yayınlanan röportajda Refah'lı yönetici, laik sisteme ve cumhuriyete açıkça meydan okudu"

Haber, daha sonra şöyle devam ediyor: "YEŞİL DEVRİM; RP'nin Dışilişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Gül, İngiltere'nin en ciddi gazetelerinden The Guardian'a yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'ne açıkça meydan okudu. Refah'ın ürperten yüzünü ortaya döken Gül 'Türkiye'de Cumhuriyet'in sonu geldi. Kesinlikle laik sistemi değiştirmek istiyoruz' dedi. The Guardian bu sözleri Refah Partisi 'Yeşil Devrim'in yolunu açacak şeklinde yorumladı."

Bir başka paragraf: "NET SÖZLER; The Guardian, RP'nin anketlerde birinci veya ikinci sırada görüldüğünü belirterek, partinin politikasını yabancılara anlatmakla görevli Gül'ün yaptığı açıklamaların çok önemli olduğunu vurguladı. Gazete, Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı'nın Cumhuriyet'e karşı tavır koyan sözlerinin, hiç bir yanlış anlamaya neden olmayacak kadar, net ve doğrudan olduğuna da dikkat çekti."