14 Mart 2009 Cumartesi

Hilmi Bulunmaz, hiçbir tiyatro yöneticisinin yapmadığı, yapamadığı bir yöntemle, izleyicilerini bilgilendiriyor. Hemen her pazar günü, kamera önü konuşması yapan Bulunmaz, tiyatro anlayışını izleyicileriyle paylaşıyor.

Türkiye tiyatrosunu karartan, "Özdemir Nutku skandalı","Talât Halman skandalı" başta olmak üzere, hızla, hem de şimşek hızıyla kirlenen tiyatrodaki savrulmaya, yüreklice karşı çıkan Bulunmaz, sansürcü ve yalancıların tüm engelleme çabalarına karşın, konuşmalarını ısrarla ve inatla sürdürüyor.

Yukarıda sunduğumuz, sekiz dakika on sekiz saniyelik, gayet kısa olan konuşmasında bile, yetkin bir söylem geliştiren Bulunmaz, kurucusu ve yöneticisi olduğu Bulunmaz Tiyatro tarafından sahneye konulan Sen Gara Değilsin oyununun, elverişli olmayan bir mekandaki oynanmasını anlatıyor. Aziz Nesin’in yazıp Hilmi Bulunmaz’ın yönettiği Sen Gara Değilsin oyununda; Eser Bozan, Hüseyin Dinç ve Kazım Şimşek sahneye çıkmıştı. Barış Manço Kültür Merkezi, İdil Kültür Merkezi, Yüz Çiçek Açsın Kültür Merkezi, Yapı Sanat Evi… gibi mekanlarda sundukları Sen Gara Değilsin oyununda, izleyicilerden ve hiçbir sponsordan para almayıp ücretsiz oynayan Bulunmaz Tiyatro, sosyalist bir anlayışla sanat yapıyor.


Yazarlık Kursu ile Oyunculuk Çalışmaları'nı da sürdüren Bulunmaz Tiyatro, Hilmi Bulunmaz’ın yaptığı konuşmalarla, halka yakın çizgisini korumaya özen gösteriyor.

Yukarıdaki video konuşmasında, Burak Caney ve Burak Caney’e öykünen "yayıncı" ve "yazarlar" hakkında da görüş belirten Bulunmaz, yaklaşık bir yıl önce yaptığı bu konuşmasında, adeta günümüzdeki A. Ertuğrul Timur'un (nam-ı diğer 3. Abdülhamid) aymazlığını, İstanbul Alternatif Tiyatrolar Platformu - Girişim (İATP-G) Yayıncılık İnisiyatifi kararsızlığını görmüş gibi akıl yürütüyor. On dakika bile sürmeyen, bu kısacık konuşmasında, düşünsel bir potpuri yapan Bulunmaz, birçok konuya birden değinmesiyle, ustalığını bir kez daha göstermiş oluyor. (HB)