23 Mart 2009 Pazartesi

Tescilli sansürcü Timur, sansürcülüğünü inkâr ediyor; tescilli yalancı Demirkanlı, yalancılığını gizliyor; Bulunmaz çalışanları,teşhirden vazgeçmiyor!


Ozan Akgül, Toprak Karaoğlu ve Emine Yalçın, tiyatro ve tiyatro yayıncılığı hakkında Hilmi Bulunmaz'la konuşuyorlar! from Cemal Bulunmaz on Vimeo.
Bulunmaz Tiyatro yöneticisi Hilmi Bulunmaz, "tiyatro sağlıkçısı" yardımcıları yazar Ozan Akgül, yazar Toprak Karaoğlu ve oyuncu Emine Yalçın'la birlikte, her pazar günü olduğu gibi, bu pazar günü de Türkiye tiyatrosunu "ameliyat masası"na yatırıp, bir "tiyatro cerrahı" olarak, tiyatro bedenindeki bozukluk, hastalık ve yaraları ince ince "ameliyat" ediyor.

Kanama olmayacak derecede tiyatrodaki kan dolaşımı dondurularak gerçekleştirilen bu "ameliyat", hızla, hem de şimşek hızıyla çürüyen Türkiye tiyatrosuna önemli bir müdahale olarak, tarihteki yerini alıyor.

Tam olarak 106.5 dakika süren bu "ameliyat"ın her saniyesi ilgiyle izlenmeyi hak ediyor. Yaklaşık 2 saat sürmesine karşın, bir ihtiyaca yanıt verdiği için, yukarıdaki "ameliyat"ı, çok kısa zaman içerisinde, tam 150 kişi izledi.