24 Eylül 2007 Pazartesi

12 Eylül Faşizmi sürüyor...

Povalarda Vali Yardımcısını kızdıran görüntüler


Özgür ALTUNCU/İSTANBUL, (DHA)


İSTANBUL'un düşman işgalinden kurtuluşunun 84’üncü yıl dönemi dolayısıyla düzenlenecek tören için hazırlıklar başladı. Bu sabah saat 03.30'da trafiğe kapatılan Vatan Caddesi'nde gerçekleştirilen provalarda polis ve asker de güvenlik önlemleri üzerinde çalışmalar yaptı.

ÖĞRENCİLERİN TÖREN YÜRÜYÜŞÜ BEĞENİLMEDİ

Askeri bandonunun yerini alması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan provalarda askerlerin ardından öğrenciler tören yürüyüşü yaptı. Tören yürüyüşünü titizlikle takip eden İstanbul Vali Yardımcısı Ergün Güngör, sık sık müdahalelerde bulundu. Kız öğrencilerin yürüyüşünü beğenen Vali yardımcısı Güngör, erkek öğrencilerinin yürüyüşünü ise beğenmedi.

ÖĞRETMENLERDEN İTİRAZ

Provanın ardından görevli öğretmenlerle ayaküstü bir toplantı yapan Vali Yardımcısı Güngör, şikayetlerini iletti. Kızların erkeklere göre daha iyi yürüdüğünü söyleyen Güngör, “Ayak uydurmada sorunlar var, hizalar yanlış, bunu düzeltmeliyiz'' dedi. Bu eliştirilerin ardından söze giren öğretmenler, askeri bandonun müziklerinin sık sık değiştiğini öğrencilerin buna ayak uydurmakta zorlandıklarını söylediler.

tıkla