8 Eylül 2007 Cumartesi

İster inanma, ister inanma!!!

Defalarca gözaltına alınan, tutuklanan ve karakolları iyi bilen biri olarak, aşağıdaki habere, kasıklarımı tutarak güldüm. Ne zaman Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltına alınsam, birkaç insanın (bunlar genellikle zenciydi!) dövüldüğünü gözlerimle gördüm. Hala varlığını koruyan 12 Eylül Faşizmi, tüm ırkçı anlayışıyla sürerken, zencilere karşı, özel bir hırsla saldırısını sürdürüyor...

Zaman gazetesi de, 12 Eylül Faşizmi ruhunu yaşatmak için, elinden gelen dezenformasyon yöntemlerini kullanıyor. Bizim için önemli bir haber olduğundan, Zaman'daki dezenformasyon yöntemini açığa çıkaracak yazıyı aktarıyoruz:


'Karakolda ölüm'e müfettiş soruşturması


Festus Okey'in, polisin silahını almak isterken çıkan kurşunla öldüğü aktarıldı.İstanbul'da Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltındayken polis silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Nijerya uyruklu Festus Okey ve boğuştuğu iddia edilen polis memuru Cengiz Y.'nin ellerinde yapılan kriminal incelemede barut izine rastlanmadı.


Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen soruşturmaya ek olarak konu ile ilgili idari soruşturma için İçişleri Bakanlığı tarafından bir mülkiye müfettişi, bir de polis baş müfettişinin görevlendirildiği bildirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada, Festus Okey'in ölümüyle ilgili basında yer alan haberlerin değerlendirildiği kaydedildi. Açıklamada yer alan bilgilere göre, 20 Ağustos gecesi Taksim Sakızağacı'nda iki kişiden şüphelenen polis, kimlik kontrolü ve arama yapmak istedi. M.O. isimli yabancı kimlik gösteremezken Festus Okey'in üzerinde yapılan aramada küçük bir naylon torba içerisinde satışa hazır kokain maddesi bulundu. İki yabancıyı Beyoğlu Araştırma Büro Amirliği'ne götüren polis, şahıslar üzerinde ince arama yapılması için ayrı odalara aldı. Burada yapılan detaylı aramada Festus Okey'in iç çamaşırında 13 adet küçük naylon torba içerisinde kokain bulunduğunu belirledi. Ayrıca Okey'in iltica talebinde bulunduğu ve Mersin'de ikamet ediyor olması gerektiği tespit edildi. Festus Okey, üzerinde kokain bulununca iltica talebinin yanacağını düşünerek polis memuru Cengiz Y.'nin silahını almak üzere hamle yaptı. Okey ile polis memuru arasında yaşanan arbede sırasında polis memuru Cengiz Y.'nin silahından çıkan kurşun Festus Okey'in omzundan girerek yaralanmasına neden oldu. Taksim İlkyardım Hastanesi'ne kaldırılan Okey, yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olaydan sonra Cengiz Y.'nin ellerinde yapılan incelemede barut izine rastlanmadı. Emniyet yetkilileri, bu sonucun olayın boğuşma neticesinde gerçekleştiğini gösterdiğini savundu. Okey'in arkadaşı olduğu anlaşılan M.M.'nin de Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nden sığınma talebinde bulunduğu ve Kuşadası'nda ikamet etmesi gerektiği halde İstanbul'da illegal olarak bulunduğu tespit edildi. Emniyet açıklamasında, polis memuru ile ölen şahıs arasında arbede yaşandığı iddia edilen odada mevzuat gereği kamera bulunmadığı ifade edildi.

Ufuk Köroğlu
09 Eylül 2007, Pazar

tıkla