6 Eylül 2007 Perşembe

Nijeryalı'ysan dövülürsün de, öldürülürsün de!...

12 Eylül'ün armağanlarından biri de, "karakollarda intihar" olayıydı!... Bir zamanlar "karakollarda intihar" modaydı!... Şimdi de, Avrupa Birliği hevesiyle, "karakollarda video" moda!... Ne var ki, "karakollarda intihar" modasını takip etmek isteyenlere, gereken servis sunulup, "karakollarda video" modası geri çekiliyor ve "rahatça intihar etmek" için ortam hazırlanıyor...

Milliyet gazetesine dek yansıyan zulümü, okurlarımıza aktarıyoruz:


"Ölüm anında kamera kayıtta değildi"

CNN TÜRK


İstanbul Beyoğlu Emniyeti'nde Nijerya uyruklu Festus Okey'in ölümüyle ilgili soruşturma sürüyor. Savcılık polisten, kamera kayıtlarını istedi ama ''kameralar o an kayıtta değildi'' cevabı aldı.

Polis kaynakları Okey'in uyuşturucu suçundan gözaltına alındığını açıklamıştı ama savcılığa gönderilen yazıda farklı bir neden yer aldı.

İstanbul Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü'ne kontrol için götürüldü ama bir daha çıkamadı. Nijerya uyruklu Festus Okey'in ölümünün üzerinden 15 gün geçti.

Polis kaynakları, Okey'in ölümünü şöyle anlatıyor:

"Karakolda polisle girdiği tartışma sırasında arbede çıktı, bu sırada C.Y. adlı polisin silahı ateş aldı ve Okey öldü." Ancak olayla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Birleşmiş Milletler (BM), Türkiye'den izahat istedi. Fakat soruşturmayı yürüten savcılık da fazla bir ilerleme kaydedebilmiş değil.

Polis kaynakları, Nijeryalı Festus Okey'in üzerinden uyuşturucu çıktığı gerekçesiyle gözaltına alındığını söylüyordu. Fakat Beyoğlu Savcılığı'na gönderilen tutanakta, Okey'in pasaport kontrolü gerekçesiyle Emniyet'e götürüldüğü yazılı.

Festus Okey ile birlikte gözaltına alınan Nijeryalı Burinyeli, savcılık ifadesinde olayı şöyle anlatıyor: "Festus Okey gözaltına alınmamıza itiraz etti. Karakola gittiğimizde polisler Okey'i beşinci kata çıkardı. Beni birinci katta tuttular. Polis Festus Okey'i merdivenlerden çıkartırken dövüyordu." Savcılık bu ifade üzerine, Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü'nden nezarethane başta olmak üzere 4 bölümün kamera kayıtlarını istedi. Fakat, "kameralar o saatte kayıtta değildi" cevabını aldı.

Nijeryalı Festus Okey'in naaşı Adli Tıp Kurumu'ndan henüz alınmadı. Arkadaşları, Festus Okey'in cenazesini alıp, Nijerya'ya götürmek istiyor. Bunu da bir protesto gösterisiyle yapmayı planlıyorlar.

tıkla: Milliyet