15 Eylül 2007 Cumartesi

'Kuzuların Sessizliği' Başkent'te gerçek oldu


Özgür D. (27), öldürdüğü işçinin etini yediğini itiraf etti.Ankara'da Özgür D. isimli şahıs, 'Kuzuların Sessizliği' filminde ünlü aktör Antony Hopkins'in canlandırdığı 'Dr. Hannibal Lecter' karakterine özendi. Özgür D.'nin, tıpkı Hannibal gibi öldürdüğü insanların etini yediği ortaya çıktı. Özgür D., tutuklanarak cezaevine konuldu.


Tüyler ürpertici olay 55 yaşındaki belediye işçisi Cafer Er'in cesedinin Mamak çöplüğünde bulunmasıyla ortaya çıktı. Cinayet Masası dedektifleri, Cafer Er'in vücudunun yumuşak dokusundaki etlerin kesilmiş olduğunu belirledi. Soruşturmayı derinleştiren Cinayet Masası dedektifleri, Er'in en son, temizliğinden sorumlu olduğu Mamak'taki belediye parkını mesken tutan bir şahıs ile tartıştığını tespit etti. Görgü tanıklarının ifadelerinden 27 yaşındaki Özgür D.'nin izine ulaşan dedektifler, şahsın yaşadığı tek odalı gecekonduya baskın yaptı. Gözaltına alınan Özgür D.'nin evinde kol, bacak ve kalçadan kesilen çok sayıda et parçası bulundu. Et parçalarının Cafer Er'e ait olduğu belirlendi. Cinayet Bürosu'nda ifadesi alanın Özgür D.'nin, etin bir kısmını yediği bir kısmını da bahçesindeki sokak köpeğine yedirdiği öne sürüldü. Hannibal soruşturmasında polis, Cafer Er'i öldürerek etini yediği öne sürülen Özgür D.'nin psikolojik travma geçirdiğini belirledi.

Özgür D.'nin, geçen ay Kızılay Mediha Eldem Sokak'ta kafasına sıkılan kurşunla ölen bilgisayar mühendisi Sedat Erzurumlu cinayetinin de faili olduğu anlaşıldı. Adliyeye sevk edilen Özgür D., tutuklanarak cezaevine konuldu. Zanlının 17 yaşında da bir cinayet işlediği ve afla salıverildiği tespit edildi. Evinde yapılan aramada cinayetlerde kullandığı silah ve satır ele geçirilen zanlı birkaç ay önce de birini yaraladığını itiraf ederek, "Kaçmasaydı onu da kesecektim. İnsan eti yemek için cinayet işledim." dediği öne sürüldü.

Sedat Güneç

15 Eylül 2007, Cumartesi

tıkla