23 Kasım 2007 Cuma

POLİS TEKMESİ ÖLDÜRDÜ

İki çocuk babası 26 yaşındaki Feyzullah Ete bir arkadaşıyla parkta oturuyordu. 'Evinize gidin diyen bir polis ekibiyle aralarında tartışma çıktı ve A.M.'nin göğsüne vurduğu tekmeyle yaşamını yitirdi


MUSTAFA KURTARAN M.AKİF ERDEM, İstanbul


Avcılar'da bir parkta otururken yanlarına gelen ve kimlik sorup evlerine gitmelerini söyleyen sivil polis ekibiyle tartışan iki kız çocuğu babası Feyzullah Ete (26), polis memuru A.M.'nin kalbinin üstüne attığı tekmeyle yaşamını yitirdi. Hastanede yapılan ilk incelemede, Ete'nin göğsünde morluklar tespit edilirken, olaya karışan polis memuru ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

İddialara göre, Kübra (4 aylık) ve Büşra (4) adlı iki kızı olan Ete, önceki akşam 20.30 sıralarında, Piyade Komando Onbaşı Hakan Kuyucu Parkı'nda arkadaşı Ali Oturakçı ile bira içip sohbet ederken, devriye gezen Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli üç polis yanlarına geldi. Ekipteki polislerden M., Ete ve Oturakçı'ya "Burada niye oturuyorsunuz? Evinize gidin" dedi.

Arbede çıktı

Bunun üzerine Ete, "Biz bu mahallenin çocuklarıyız. Onun için oturuyoruz" yanıtını verdi. Sinirlenen A.M., Ete'yi kolundan tutarak banktan kaldırmaya çalıştı. Ete, polisin müdahalesi karşısında kalkmak istemedi. Arbede sırasında Ete, kalbinin üzerine isabet eden tekmeyle yere yığıldı. Bunun üzerine polisler, Ete'yi ekip otosuyla Avcılar Hospital'a götürdü. Yapılan müdahalede Ete'nin, hastaneye gelmeden önce hayatını kaybettiği anlaşıldı.Savcılık kontrolünde hastanede yapılan incelemede Ete'nin sol göğsünde darp izinin bulunduğu belirlendi. İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan polis memuru A.M.'nin izne ayrıldığı öne sürüldü.


Kalbinin üstüne vurdu

Olay sırasında Ete'nin yanında bulunan arkadaşı Ali Oturakçı olay akşamını şöyle anlattı: "Feyzullah 15 yıllık arkadaşımdı. Akşam birlikte parkta oturuyorduk. Bir süre sonra yanımıza polisler geldi. Bize kimlik sorarak, 'Neden burada oturuyorsunuz?' dediler. Biz de, 'Bu mahallenin çocuklarıyız' deyince sinirlenip küfür etti. Bana yumruk attı. Feyzullah'a da tekme salladı. Tekme kalbinin üstüne gelince, o an yere yığıldı. Hemen hastaneye kaldırdık ama kurtarılamadı. Resmen kalbinin üstüne vurarak öldürdü."

Polis: Birden yere yığıldı

Polis memurlarının savcıya verdikleri ifadede, "Olayın meydana geldiği parkta sürekli uyuşturucu satışı ve alkollü vatandaşların çevreye rahatsızlık verdiği yönünde ihbar alınıyordu. Bu nedenle kontrol için parka gittik. Bize karşılık verince çıkan arbedede Feyzullah Ete yere yığıldı. Yerde hareketsiz kalınca ekip otosuyla hastaneye götürdük" dedikleri öğrenildi.

Bu arada polis yetkilileri, çevreyi rahatsız eden kişilerin bulunduğu parkta, iki arkadaştan sabıka sorgusu için kimlik istendiği, bu kişiler karşı gelince de arbede çıktığı, sara hastası olan Ete'nin de bu sırada yere düşerek öldüğünü bildirdi. Ailesi ise Ete'nin sara olmadığını söyledi.

'Polis tekmesiyle öldü'

Öte yandan Ete, Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından Avcılar Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrasında Firüzköy Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenazeye, Ete'nin eşi Necla Ete, anne ve babası ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenazede güçlükle ayakta duran gözü yaşlı anne Hayriye Ete, oğlunun ölümüne isyan ederek, "Aslan gibi oğlum, bir polisin tekmesiyle öldü. Bu olayın peşini asla bırakmayacağım. Suçluların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

Ete'nin çalıştığı işyerinin sabihi Ufuk Çelik de "Feyzullah çok iyi biriydi. Hasta olduğu iddiası doğru değil. Benim yanımda çalışan en güçlü işçilerden biriydi. Olaya karışan sivil polis memuru iki gün önce de Feyzullah'ı tartaklamış" diye konuştu.

Emniyet: İçeriz deyip polise saldırdılar

Olayla ilgili olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şöyle denildi: "Rutin devriye görevini ifa eden asayiş ekibimiz, bölgede bulunan bir park içerisinde iki şahsın alkol alarak, nara atmak suretiyle çevreyi rahatsız ettikleri şeklinde şikâyetler almışlardır. Görevlilerimiz park içerisindeki şahısların yanına gidip onları çevreyi rahatsız etmemeleri yönünde uyarmışlar ve kimliklerini istemişlerdir.

Ancak şahıslar memurlara küfür ederek kimliklerini vermek istememişler ve 'İstediğimiz yerde içki içeriz, nara atarız' diyerek görevlilere saldırmışlardır. Çıkan itişme esnasında şahıslardan F.E. görevli memurlardan biriyle yere düşmüştür.

Yere düşen polis memuru ayağa kalkmış, ancak F.E. isimli kişinin kalkamadığı görülmüştür. Bunun üzerine F.E. diğer arkadaşı A.Y.O. ile beraber ekip otosuyla yakındaki özel bir hastaneye götürülmüş, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen F.E. hayatını kaybetmiştir."

Tıklayınız: POLİS TEKMESİ ÖLDÜRDÜ

Ayrıca tıklayınız: "Tekme atarak" ölüme neden olduğu öne sürülen polis tutuklandı