14 Kasım 2007 Çarşamba

TOBAV duyuruyor...


BASINA VE KAMUOYUNA ÖNEMLİ DUYURU


1995 yılında TOBAV tarafından yapımına başlanan ve 1998 yılında hizmete açılanBeşiktaş Belediyesi Ortaköy Kültür Merkezi bünyesinde yer alan AFİFE JALE SAHNESİ bugüne dek TOBAV tarafından işletilmekte ve Türk Tiyatrosuna hizmet vermekte idi. Özellikle Genç Topluluklara ve Amatör Tiyatrolara ürünlerini sergilemek ve kendilerini duyurabilmek noktasınında önemli bir misyon üstlenmişti.

Geçtiğimiz yıl Beşiktaş Belediyesi ile TOBAV arasında kira sözleşmesinin yenilenmesi konusunda çıkan anlaşmazlık sonucu konu yargıya intikal etmişti.Henüz, açılan tahliye davası sonuçlanmamış ve TOBAV'ın sahne üzerindeki kullanıcılık hakkı devam ederken Beşiktaş Belediyesi anlaşılmaz ve hukuku yok sayan bir tutumla TOBAV görevlilerinin salona girişini engellemiş ve programlanan etkinlikleri görmezden gelerek salonun koltuklarını tadilat bahanesiyle ve önceden haber vermeksizin sökerek fiilen sahneyi kullanımımıza kapatmıştır.

Beşiktaş Belediyesininin tüm uzlaşma çabalarımızı reddeden ,hukuku yok sayan bu çirkin tutumunu şiddetle kınıyor ve sorumlularını kamuoyuna şikayet ediyoruz. Yasal haklarımızın sonuna dek takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyor gerek basınınımızın gerekse kamuoyunun gerekli duyarlılığı göstermesini bekliyoruz.

Saygılarımızla.

TOBAV İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu

09.11.2007

Tıklayınız: iatp-g