29 Nisan 2009 Çarşamba

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni teşhir ediyoruz! (HB)


Kınıyoruz!

Tiyatro İnsanları Olarak, Yayınlarımıza ve Yayıncılarımıza Yönelik; İftira, Karalama, Baskı Altına Alma Girişimlerini Kınıyoruz!

Tiyatro kamuoyunun tanıklık ettiği üzere, oyun ve dizi film yazarı Coşkun Büktel ve internet ortamını hesapsızca kullanan Hüseyin Hilmi Bulunmaz, kişisel site ve bloglarını sistemli aşağılama, hakaret ve küfür aracı olarak kullanarak Türkiye tiyatrosunun kurum ve kişilerine saldırmakta ve rencide etmektedirler. Tiyatro gündemini bu şekilde işgal etmekte, tiyatro ortamında üretimleriyle var olmak yerine intikam duygularını ortaya saçmaktadırlar

Tiyatromuzun saygın insanı Prof. Özdemir Nutku’yu, DT koordinasyon toplantısında Coşkun Büktel’in eseri gündem yapıldığında, görevi gereği Fransızca yazılmış bir “Theope” ile karşılaştım, Fransızca bilenler karşılaştırsın sözünden yola çıkarak, Sayın Nutku’nun ben kimseyi suçlamadım sadece bir bakılmasını önerdim açıklamasını bile dikkate almadan, akıl almaz karalamalarla uzun süredir rencide etmektedirler.

Ben de olsam, Özdemir Nutku gibi davranır, araştırılmasını isterdim, diyen tiyatrom.com’un eski yayıncısı Ertuğrul Timur’a “3. Abdülhamid” lakabını takmışlar, sitesinde yazan onlarca saygın ismi, yani tüm yazarları açık bir dille “şerefsiz”, “o… çocukları” olarak tanımlamakta herhangi bir sakınca görmemişlerdir. Okur istatistiklerini tutan ‘webservis’in (kamuya açık, binlerce sitenin istatistiklerini tutan bir yayındır) almış olduğu erotik shop reklamı bahane edilerek, oradan hizmet aldığı için Ertuğrul Timur’u “pornocu” olarak lanse etmekte, dezenformasyona dayalı yayınlarını, aşağılama ve hakaretlerle sürdürmektedirler.

Hilmi Bulunmaz’ın (Açık seçik; yalancı, pespaye, alçak… olduğunu söylüyorum. / Suratında, hala tazeliğini koruyan; alçak, pespaye, şerefsiz… / Demirkanlı gibi sol memesinin altında yürek yerine lağım çukuru bulunan reziller, / alçaklıktır, pespayeliktir, şerefsizliktir!... Eh, bu saydıklarım zaten senin tescilli özelliklerin olduğuna göre / Seni sıçtığın yere kadar kovalayabilirim. / Basan kişinin elini yada bir başka organını öpmek yada yalamak için mi?!...) gibi ifadeler ve küfürlerle dolu yazısını yayımlamadığı için Ertuğrul Timur’a yönelik linç girişimini sürdürmekten geri durmamışlardır.

Tiyatrodunyasi.com editörü Can Törtop’a “4. Abdülhamid”, Tiyatro… Tiyatro… Dergisi Yayın Yönetmeni Mustafa Demirkanlı’ya “Yalan Makinesi”, Tiyatronline.com editörü Yaşam Kaya’ya “Tiyatro cahili ve fanatik sansürcü”, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin’e “Ertuğrul Günay’ın çömezi Lemi Bilgin” İ.B.B. Şehir Tiyatroları Sanat Yönetmeni Orhan Alkaya’ya “Kazmacıbaşı”, Devlet Desteği alan özel tiyatroların tamamını, kabından yemek yiyen bir köpek fotoğrafı kullanarak “Çanak Yalayıcı” olarak aşağılamakta, zımnen tüm tiyatroları hakaret içermek adına “köpek” benzetmesi yapmaktadırlar, yıllarca aynı destekten Bulunmaz Tiyatro’nun da yararlanmış olduğunu ortaya çıkartan Mustafa Demirkanlı’ya, video kaydında “şerefsiz” diyebilen bir anlayışla karşı karşıyayız.

Oyununu engellediğini varsaydığı Tuncer Cücenoğlu’nun “Çığ” oyununu vesile ederek olmadık hakaretler yapabilmekte, OYÇED’i sırf Prof. Özdemir Nutku’yu onur üyesi seçtikleri için Klu Klux Klan örgütüne benzetmekte, üyelerini aşağılamakta ve defalarca tekrarlamakta bir beis görmemektedirler.

Değerli tiyatro insanları Mehmet Akan’a ve Lale Oraloğlu’na ölüm döşeğindeyken sırf dizilerde oynadıkları için hakaret eden Hilmi Bulunmaz, dizilerde oynayan tüm tiyatro insanlarına hakaret etmeyi sürdürmekte, buna karşılık dizi oyuncusu ve yazarı olan arkadaşı Coşkun Büktel’i görmezden gelmeyi ihmal etmemektedir.

Ne yazık ki, “küfür yayıncılığı” olarak özetlenebilecek bu saldırgan tutum karşısında kişi ve kurumların “aman bulaşmayayım” anlayışını fırsat bilen bu şahıslar; aşağılama, hakaret ve küfürlerini sürekli artırmaktadırlar.

Kişiler bunların yazdıklarını önemsemeseler dahi internette onlarca saygın kişi bu sıfatlarla yer almakta ve aramalarda bu saygın kişilere ilişkin bilgiler hakaretamiz ifade ve tanımlamalarla kamuoyunun karşısına çıkmaktadır.

Biz aşağıda imzası olan kurumlar ve kişiler olarak bu iki şahsı; Coşkun Büktel ve Hüseyin Hilmi Bulunmaz’ı hakaret ve küfürlerinden dolayı kınıyor, ahlâki bir tutum geliştirmeye davet ediyoruz.

.......................................................Çağrıcılar:

Mimesis Dergisi, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Cüneyt Yalaz

Sahne Dergisi, Yayın Yönetmeni T. Murat Demirbaş

TEB Oyun Dergisi, Yayın Yönetmeni Hasan Anamur

Tiyatro… Tiyatro… Dergisi, Yayın Yönetmeni Mustafa Demirkanlı

www.iatp-web.org/ (İstanbul Alternatif Tiyatrolar Platformu-Girişim)

http://www.tiyatrodergisi.com.tr/, Yayın Yönetmeni Mustafa Demirkanlı

http://www.tiyatrodunyasi.com/, Yayın Yönetmeni Can Törtop

http://www.tiyatronline.com/, Yayın Yönetmeni Yaşam Kaya

http://www.tiyatrom.com/, Yayın Yönetmeni A. Ertuğrul Timur

***

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanları teşhir ediyoruz! (HB)


Ertuğrul Timur
internet yayıncılığı
İsmail Can Törtop
Yayıncı
Mustafa Demirkanlı
Gazeteci
Hasan Anamur
Eleştirmen
Beki Haleva
Eleştirmen
Üstün Akmen
Eleştirmen
Erhan Gökgücü
Yönetmen
Ayşe Kilimci
Yazar
Nedim Saban
Oyuncu-Yönetmen
Tuncer Cücenoğlu
Oyun yazarı
Tamer Levent
Oyuncu-Yönetmen
Günay Ertekin
Dramaturg
Ümran İnceoğlu
Oyuncu
Reyhan Beler
Oyuncu
Anıl Ayvalıoğlu
Oyuncu
Tuğçe Kanbur
Nalan Özübek
Gazeteci
Deniz Demirkanlı
Gazeteci
Gülhan Avşar
Halkla İlişkiler
Ayşe Lebriz Berkem
Oyuncu
Dilek Türker
Oyuncu
Kaan Erkam
Oyuncu-Yönetmen
Cem Kenar
Oyuncu-Yönetmen
Bengi Heval Öz
Oyuncu
Tuncay Özinel
Oyuncu-Yönetmen
Gülhan Kadim
Oyuncu
Yiğit Sertdemir
Oyuncu-Yönetmen
Orhan Aydın
Oyuncu-Yönetmen
Salim Dörtcan
Oyuncu-Yönetmen
Prof. Dr. Hasan Erkek
Öğretim Üyesi, Yazar
isa karslı
Metin Göksel
İletişim Danışmanı
Cüneyt Yalaz
Oyuncu - Eğitmen
ilker yasin keskin
tiyatrocu
Duygu Dalyanoğlu
Öğrenci-Tiyatrocu
Duygu Uzun
ögrenci
Uluç Esen
Oyuncu
Burak Akyunak
Tiyatrocu - Eğitmen
Levent Soy
Işık Tasarımcısı / Koreograf
Ömer Faruk Kurhan
Tiyatro
NECDET HASGÜL
İŞLETME
BETÜL KAYA
ÖĞRENCİ
Osman Sarıçiçek
Mühendis
ayla kaya
öğretmen
ismail dündar
oyunjcu
rojda meryem cengiz
üretim sorumluyum
Firat Gullu
ogretmen
Özgün Kaplama
Öğrenci
Tülay Bilgin
Eğitimci
metîn fidel kılıç
öğrenci
Savaş Aykılıç
Sanatçı
Aysel Kurhan
Sosyolog
Aytekin Altunöz
İşletme
Galip Uyar
Mühendis
Hakan Uyanık
Asker
Cem Bayraktar
Üniversite Öğrencisi
Mesut Gökdai
Öğrenci-müzisyen
Evren Özcan
Öğrenci & Tiyatro Kulübü Bşk.
Eser Dilsöz
tiyatrocu, öğretmen
Esra Aşan
Serbest
Pervin Okur
Tiyatro
Gül Fulya Akyol
Tiyatro
Banu Şener
Duygu Koçak
Figen İtarcı
Osman Wöber
Tiyatro
cigdem cangül
satıs organizasyon
Murat Ay
Tasimacilik
Mehmet MARABA
E.Sb.
Azade Diykan
Öğretmen
Suat Başkır
Yazar
Senem Akçakaya
Cüneyt Erkmen Özbayır
Avukat
cem tanır
iletişimci
Selin Aydınoğlu

(Kaynak: temiztiyatro.net)

***

(Hilmi Bulunmaz'ın notu: Ayrıca bakınız; Coşkun Büktel, "ASIL KÜFÜR THEOPE'YE VE YAZARINA EDİLDİ, EDİLİYOR!")