20 Mayıs 2009 Çarşamba

Demirkanlı'nın kankası Ertuğrul Timur İFTİRA atmayı sevmiş...



20 Mayıs 2009 Çarşamba
ATÇ, ÖZGÜR TİYATRO VE BAZI BEYİN BULANIKLIĞI YAŞAYANLARA AÇIK MEKTUBUMDUR

BUNU FARK EDEMEYECEK VAR MI?

HÜSEYİN HİLMİ BULUNMAZ'ı bizlerin ve bir düzeine tiyatro yayıncısının, 9 tiyatro derneğinin kınama nedenlerinden bir somut örnek... Bizler için kınama nedeni olan HÜSEYİN HİLMİ BULUNMAZ için bugün bile hala övünme , gurur kaynağı. Bugün dahi bu iftiracılığıyla övünç duyabiliyor.

Bir iftira atıyor, küfür ediyor, tiyatroma yazanlar o....ç... dur diyecek kadar ileri gidiyor, ortaya çıkardığım onca belgeli kanıtta, HİLMİ BULUNMAZ'ın tutarsız tavırlarını belgeleyen olaylara, gerici işbirlikçisi, AKP yanlısı, eylem kırıcı suçüstülerine karşılık yanıt veremediği her konuya karşılık tam bir belden aşağı, iftiraya dayalı saldırı içerisinde. Ve bununla da övünç duyuyor. Ertuğrul Timur google da bizim yazdıklarımızla bulunuyor diye haftada bir kaç kez övünerek gurur duyuyor. Peki onların sayesinde nasıl bulunuyor? "Ertuğrul Timur penis büyütücü satıyor" şeklindeki en basit en mesnetsiz iftirasıyla... Varın bu adamın iftirasıyla övünç duymasını siz değerlendirin. Varın bu adamın ruh durumunu akli dengesini siz değerlendirin. Ben psikologlara da danıştım onun akli dengesi , ruh durumu konusunda bir fikir aldım.

bir sosyalist olduğunu iddia eden bir kişiye asla ve asla yakışmayacak ve zaten aslen sosyalizmin kırıntısını yaşam şeklinde görmedğimiz bu adamın Kendi iftirası ile, bu tartışmayı belden aşağıya çeken tutumunu varın siz değerlendirin.

Tanıdığım tanımadığım hayatımda hiç bir bağlantım olmamış kişiler, dernekler, yayınlar da dahil bini aşkın kişi, bir düzine yayıncı, 9 tiyatro örgütü yaşananlara kısaca bakarak dahi evet bu adam bir dengesizdir, küfürbazdır, iftiracıdır deyip tepki gösteriyorsa ama bu adam bir hata yaptım deyip geri dönmek yerine hala belden aşağı aşağılıkça iftirası ile övünç duyabiliyorsa varın onun seviyesini de üslubunu d, ahlakını da, sosyalistliğini de siz değerlendirin.

Kaldı ki bu elbette sadece bana karşı tutumu değildir. Bu onun iftiracı ahlak dışı seviyesiz tutumunu somutlayan sadece ve sadece bir tek örnektir.

Kendisiyle bugüne dek hiç ama hiç tartışmaya girmemiş kişilere de ne kadar aşağılıkça saldırdığını defalarca satır satır gösterdik. Tüm tiyatrocuları köpek yerine koyup resmettiğini oysa aynı bakanlık desteğini kendisinin de aldığını gösterdik. Ölen yada ölüm döşeğindeki sanatçılara nasıl küfürle hakaretle dil uzattığını gösterdik.

Ama siz bunu hala estetik, sanatsal yaklaşım farkı, ideolojik yaklaşım farkı, yada kişisel kavga polemik sayıyorsanız size de pes demek, yuh demek gerek!

Neredeyse eksiksiz tüm tiyatro dünyası, tiyatro dernekleri, yayınlar 2 yılı aşkın zamandır gayet yakından gördükleri bu ruh halini, bu küfürbazlığı, bu saldırganlığı, bu aşağılık karakterleri zaten mahkum etti.

Peki kimler bunu garip açıklamalarla geçiştirmeye çalıştı? Kimler görmezden gelmeye çalıştı? Açıkça bakalım açıkça konuşalım. Ulvi Alacakaptan (bu bizi hiç şaşırtmadı) Yeni Tiyatro Dergisi (Bu da artık şaşırtmıyor zira aralarında bir ticari ilişkinin yansıra Erbil Göktaş'ın tiyatro dergisine karşı içinde yaratıp biriktirdiği tiyatro...tiyatro dergisi kırgınlıklarının yada rakip olarak görmesinin de getirdiği ruh halini ve bunun yansımasını çok güzel sergiledi)
Evet bunlar yadırgatmıyor bizi. Geriye bu aşağılık, bu çirkef bu iftiracı tarzı açık ve net şekilde kınamayan taraf olmaktan kaçınan iki kesim kalıyor. Birisi Özgür tiyatro çevresidir diğeri ATÇ
Özgür Tiyatro Çevresi henüz bu konuda bir açıklama yapmadı (yapacaklarını belirttikleri halde) tarafsızlığı yada konuyu görmezden gelmeyi seçiyorlar. ATÇ ise arabuluculuğa soyunur gibi yaparken bu her gün övünçle sergilenen aşağılık tavrı onlarca yüzlerce kişiye yönelmiş küfürü hakareti sövgüyü.. ve aslında ne sanatla, ne ideolojiyle ne başkaca hiç bir şeyle açıklanamayacak ve iki kişinin kirli ve bozuk ruh halinden başka hiç bir anlamı olmayan durumu sanatsal estetik farkı, ideolojik yaklaşım farkı vb gibi yuvarlak cümlelerle açıklamaya kalkıyor!

BEYLER!

Sizlerin belli konularda sıkıntıları olabilir, belli konularda belli kesimlere kırgınlıklarınız olabilir, fakat sapla samanı armutla elmayı karıştırmayınız! başka konularda birilerine karşı karın ağrılarınızı gidip orada o konular çerçevesinde çözersiniz. Diyelim ki İATP-G ye kırgınlığınız, tiyatro...tiyatro ya karşı içinizdeki ukte yada varsa bana karşı kırgınlığınız ayrıdır konuşulacaksa her biri ayrı mecrada konuşulur tartışılır. Fakat içinizdeki bu uktelerden dolayı bir başka konuda bunlara göre tavır geliştiremezsiniz! Küfürün hakaretin sövgünün aşağılamanın ve bozuk ruh hallerinin bu derece yansıtıldığı bir ortamda bunu sanatla estetikle ideolojiyle açıklayamazsınız. Hele ki kişiler arası kavga gibi hiç gösteremezsiniz!

Evet bir dönem bu bozuk ruhların saldırı yoğunluğu bizlere daha çok yönelmiştir ama sadece bizlere değildir daha onlarca yaşayan, ölmüş kişiyedir buna tanık olmadınız mı? Hala mı görmüyorsunuz?
Dün övdüklerini bugün aşağılayabilen bu bozuk ve intikamcı ruhları hala mı göremiyorsunuz? Hala mı bunun kişisel tartışmalar olduğunu zannediyorsunuz?

O halde bu despot, bu saldırgan, bu küfürbaz , bu ananıza küfür etmeye dek varan, kadın cinsiyetini toptan aşağılayan cümlelerle küfür kurmaktan kaçınmayan , insanları toptan şerefisiz ilan eden tüm bir site yazarlarına şerefsiz o. ç... diyebilen, yılların tiyatrocularına çanak yalayan köpekle resmedebilen bu tutumlardan bir gün ille de payınıza düşmesini mi bekleyeceksiniz?
Bütün bu kesimlere küfürlerini hakaretlerini gözden kaçırıp kendi yarattıkları konusunda her gün biraz daha ikna olduğumuz bir hayali kişiyi öne çıkarıp biz sadece ona küfür ettik, biz sadece bizi dansöz montajı yapanlara küfür ettik demelerine inanıyor musunuz?

YAPTIKLARI TÜM AŞAĞILIKÇA SALDIRILARA, İFTİRALARALA, KÜFÜRLERE, AŞAĞILAMALARA VE ASLINDA BOZUK KİRLİ RUHLARINA SİTELERİNDE ALABİLDİĞİNCE YER VERDİLER VERMEYE DEVAM EDİYORLAR AMA EN UFAK BİR KARŞI TEPKİDE VE AŞAĞILIKLARI SERGİLENDİĞİNDE KENDİLERİNİ MAĞDUR GÖSTERİP ONLAR DA BİZE ŞUNU YAPTI GİBİ BİR SAHTE SANAL ŞEREFSİZİN YAPTIKLARINI BAHANE GÖSTERİYORLAR VE SİZ DE BUNA İNANIP KARŞILIKLI OLMUŞ, YADA CANIM ONLAR SADECE BUNA KÜFÜR ETMİŞ... DİYEBİLİYORSUNUZ.

Tiyatrom yazarları mı onları dansöz montajlı yaptı da şerefsiz o. ç... oldular?

Genco Erkal mı onlara dansöz montajı yaptı da çanak yalayan köpek gibi hicvettiler?

Bir dizinin oyuncuları mı onları böyle hicvetti ki bu dizi oyuncularına gericiler saldırılıp sakatladıklarında oh iyi olmuş saldıranlarla dayak yiyenler aynı türü garip bir ruh hali yansıttılar?
Lale Oraloğlu mu bunları dansöz kıyafetli montajladı da burjuvazinin uşağı soytarı ölüm döşeğinde yazdılar?

Mehmet Atak mı bunlara karşı bir tek satır yazdı ki herkes ölüm haberini okuyup içi burkulurken bunlar aşağılıkça başlık attılar?
Demokratik haklarını kullanıp protesto eden bini aşkın kişi mi bunları dansöz yaptı ki bunlar imza atanlara orostopol, linçci diye hakaret ediyorlar

Küfürü iftirayı sövgüyü savunabilecek bir ideolojik görüş, bir sanatsal akım, bir dünya duruşu var mıdır? Tüm insanlığın tereddütsüz ortak lanetleyeceği tutum değil midir iftira? Her şeyi bırakınız nerede sizin insan tavrınız?

Lütfen şimdiye kadar yaptığınız gibi ya sessiz kalınız ya da böyle ne şiş yansın ne kebap, ne onları kırayım ne de ötekilerin hışmına uğramayayım mantığıyla garip ucubik açıklamalar yapmayınız!

SİZ GÖRSENİZ DE GÖRMEZDEN GELSENİZ DE BU BEYNİ KİRLİ, RUHU KİRLİ, KALEMİ KİRLİ 2 ADAM VE BİR İKİ UŞAĞI ZATEN MAHKUM EDİLDİ

ZATEN BİNİ AŞKIN SAYGIN İNSAN BUNLARI TESCİLLEDİ

12 TİYATRO YAYINI 9 TİYATRO DERNEĞİ ZATEN BUNLARA SİZ KÜFÜRBAZSINIZ, İFTİRACISINIZ DEDİ VE ÖMÜR BOYU ANILARINDA TAŞIYACAKLARI HAK ETTİKLERİ YAFTAYI BOYUNLARINA ASTI

AMA SİZİN BU TUTUMUNUZ SADECE VE SADECE SİZİN KENDİNİZE DÖNECEK BİR TUTUMUNUZ OLARAK SİZİN TARİHİNİZDE BİR OLUMLU YADA OLUMSUZLUK OLACAKTIR BU NEDENLE BİR KEZ DAHA DEĞERLENDİRMENİZİ ÖNERİRİRİM.

ERTUĞRUL TİMUR
Gönderen Özgür Sanat zaman: 01:18

(Kaynak: 3. Abdülhamid)