19 Mayıs 2009 Salı

Yalan Makinesi Mustafa Demirkanlı'nın kankası, Burak Caney ruhlu Vandal Ahmet Ertuğrul Timur'un (nam-ı diğer 3. Abdülhamid) dayanılmaz çöp kutusu / 83

Linç çağrıcıları (Cüneyt Yalaz, Ertuğrul Timur, Orhan Kurtuldu) aynı çanaktan (Şişli Terakki Vakfı Okulları) besleniyorlar! (Cüneyt Yalaz, Ertuğrul Timur, Orhan Kurtuldu ve Şişli Terakki Vakfı Okulları linkleri Google'dan alınmıştır.)


19 Mayıs 2009 Salı

Sayın Orhan Aydın'ın son yazısına dair küçük ama önemli bir düzeltme

Sayın Orhan Aydın dün (18.05.2009) sitemizde ve başka sitelerde yayına giren yazısında ( Perdeler hep açık kalacak… )

Okulların salonları, arı kovanı gibidir anlayacağınız.
Bu durum birkaç lisede festival haline dönüşüyor.
Bunlardan en düzeylisini, Orhan Kurtuldu ile Ertuğrul Timur dostlarımız, Şişli Terakki Vakfı Okulları bünyesinde gerçekleştiriyorlar.
şeklinde bir anlatımda bulunmuştur..

Sayın Orhan Aydın'a kendim ve kurumum adına elbette çok teşekkür ederim. Fakat bu festivalden dolayı adımın Sayın Orhan kurtuldu ile eşdeğerde izlenimi verecek şekilde anılması yanılgı nedeni olabilir.
Şöyle ki :
Bu yıl 14. kez yapılacak halen süren festivalin başlatıcısı, fikir babası ilk festivalden bu güne dek Orhan Kurtuldu ve Vakıf Halkla İlişkilerimizdir. Ben bu kurumda ancak 3.festival yılında işe başladım. Ve her ne kadar zaman içerisinde tiyatro sanat alanında az çok kendimden söz ettirmiş bir kişi olsam da bu kurumda görevim "Teknisyenliktir" böyle başlamış ve böyle de sürmektedir.
Elbette ki tiyatroya olan sevgim, ondan da fazla olarak gençlere olan sevgim ve yakınlığım gibi etkilerle bir teknik eleman olarak da olsa festivalimizin konuğu olanlara 12 yıldır yapabileceğim maksimum yardımı yapmaya çalışıyorum. Fakat zaten bu kurumda kadrolu ve maaş alan bir işçi olmam sıfatıyla da zaten bu benim görevimdir. Elbette ki bir emeğim geçmektedir, tıpkı diğer sesçi, ışıkçı, sahne görevlisi arkadaşlarımın da geçtiği gibi. Fakat ne bu festivalin yaratıcısı, ne belirleyeni, karar vereni değil işim gereği parçası olduğumun altını çizme gereği duyuyorum. Bunun üstünde bir görev, yetki yada iyelik düşündürtebilecek bir anlam festivalin asıl yaratıcı ve yürütücülerine karşı haksızlık olabilir.Sayın Orhan Kurtuldu festivalin yaratıcısı ve Genel sanat yönetmenidir. Bunun yanısıra Sayın Cüneyt Yalaz'da son 3 yıldır koordinasyonda ve jüride görev alarak Orhan Kurtuldu'nun yanısıra bu görevi paylaşmaktadır.
Bilgilerinize
E.Timur

Gönderen Özgür Sanat zaman: 14:05

(Kaynak: 3. Abdülhamid)