17 Mayıs 2009 Pazar

DEMİRKANLI'NIN ÇÖP KUTUSU / 8

İATP / G ve TTB’den Kamuoyuna Ortak Duyuru


Yaklaşık 10 yıldır tiyatro kamuoyunu çeşitli şekillerde meşgul eden “tiyatro eğitiminde cinsel taciz” tartışmaları, en son bir grup eğitmenin çağrıcılığında düzenlenen bir imza kampanyasıyla yeniden gündeme gelmiştir.

Konuyla ilgili olarak, TTB (Türkiye Tiyatrolar Birliği) ve İATP-G (İstanbul Alternatif Tiyatrolar Platformu-Girişim) temsilcileri, TTB üyesi olan Mehmet Esatoğlu’nun da katılımıyla 3 Mayıs Pazar günü bir araya gelmişlerdir.

Her iki tiyatro örgütlenmesi de, konunun, kamuoyunun güvenini sağlayacak isimlerden kurulu tarafsız bir komisyon önünde tartışmaya açılmasının önemli olduğunda hemfikir olup, bu süreçte gerekli desteği sağlamayı vaat etmektedirler. Konunun taraflarından birisi olan Mehmet Esatoğlu da bu tür bir komisyon önünde kendi görüşlerini ifade etmekten çekince duymadığını belirtmektedir.

Bu aşamadan sonra konunun gereksiz ve tepkisel bir şekilde gündemde tutulmasının yanlış olacağının altını çiziyor, gerçekten ve samimi bir şekilde sorunun çözüme kavuşturulmasını isteyen kişi ve çevrelerin ilkesel olarak tarafların üzerinde uzlaştığı komisyon çalışmasına katkı sunmalarını öneriyoruz.

Türkiye Tiyatrolar Birliği - İstanbul Alternatif Tiyatrolar Platformu / Girişim

Tiyatro… Tiyatro… Dergisi’nin görüşü: Bu konunun tarafların var olacağı ve kamuoyuna açık bir toplantı ile tartışılmasını, bu tartışmanın kayda alınmasını öneriyoruz, eğer taraflar kabul ederse bu toplantının yönetimini de üstlenebileceğimizi bildiririz.

..............................................................................Haber Giriş Tarihi: 17 Mayis 2009

Kaynak: Linç kampanyasının ana sponsorlarından, küfürbaz, soysuz yayıncı Mustafa Demirkanlı'nın (nam-ı diğer yalan makinesi) düşünsel kirlilik üreten sitesi tiyatrodergisi.com.tr