4 Mayıs 2009 Pazartesi

İATP-G'NİN ÇÖP KUTUSU

Yeni Tiyatro’ya Sansürden Vazgeçme ve Cevap Hakkını Tanıma Çağrısı

Yeni Tiyatro’nun sahibi / editörü Erbil Göktaş’ın küfür ve hakareti meşrulaştıran yayıncılık anlayışını kınayan kampanyanın karşısında durması ve küfür yayıncılığını destekleyen açıklamalarda bulunması kendi tercihidir. Fakat bununla kalmadığı görülmektedir. Erbil Göktaş hayali senaryolarla kampanya aktivistlerini Yeni Tiyatro sitesinin yayınını engellemek amacıyla korsan saldırı düzenlemekle suçlamıştır.

Erbil Göktaş’ın açıklamasının hemen ardından, korsan saldırı iddiası eski Tiyatrom editörü Ertuğrul Timur’un haber dosyası ve yazılarıyla yalanlanmış, kamuoyuna duyurulmuştur. Saldırı suçlamasını belgeler ve ayrıntılı teknik açıklamalarla çürüten Ertuğrul Timur, Yeni Tiyatro sitesinde korsan saldırı iddiasına karşı cevap hakkını da kullanmak istemiştir. Ne yazık ki Erbil Göktaş bu hakkın kullanımını günlerdir engellemekte ve korsan saldırı iddiasına verilen cevapları Yeni Tiyatro okurlarından saklamaya çalışmaktadır.

Yeni Tiyatro’yu ve özelde sahibi / editörü Erbil Göktaş’ı kamusal yayıncılık etiğine uymaya, zaman yitirmeden sansürcü tutumundan vazgeçmeye ve suçlama yönelttiği tarafların cevap hakkına saygı göstermeye çağırıyoruz. Aksi takdirde, küfür yayıncılığına destek vermekle kalmayacak, Yeni Tiyatro adına sansür ve cevap hakkının tanınmaması gibi temel bir ilkesizliğe de imza atmış olacaktır.

İATP-G Yayıncılık İnisiyatifi – 4 Mayıs 2009

(Kaynak: istanbul alternatif tiyatrolar platformu - girişim)